yX Media - Monetize your website traffic with us

3 Ekim 2016 Pazartesi

CANLI KAYA YAPIMI



 Canlı Kaya Yapımı Malzemeler

1-Canlı kaya yapımı için gazbeton
2-Beyaz çimento
3-Çeşitli boylarda mercan kırığı
4-Kalın kayatuzu
5-Plastik çubuk, bardak vs.

[​IMG]

Öncelikle gaz betonu DIY canlı kaya yapımı için küçük parçalara ayırıyoruz. Ortam müsaitse bu işlem için keser çekiç vs kullanabilirsiniz. Ben etrafı fazla kirletmemek adına testere kullandım. İşlem sırasında doktor maskesi kullanmakta fayda var.
[​IMG]
[​IMG]
[​IMG]



Gaz beton parçalarımız ile DIY Canlı Kaya Yapımı Artık Daha Kolay. Bir kapta beyaz çimentoya su ekleyerek karıştırıyoruz. Çamur kıvamı olana kadar su veya çimento ekleyerek ayarlıyoruz. Harcımıza göz kararı 3-5 mm lik mercan kırığı ve kayatuzunu ekliyoruz. DIY canlı kaya yapımında kullanacağımız gaz beton parçlarını ister direk harca karışıtırın isterseniz tek tek harca batırıp gelişi güzel yerleştirin.

DIY Canlı Kaya Yapımı Gelişi güzel yerleştirilmiş.
[​IMG]



Harca karıştırılmış. Kutu kalıp olarak kullanıldı.
[​IMG]

Plastik çubukları iskelet olarak kullanıp dal şeklinde kayalar yapabileceğiniz gibi plastik bardakların üzerini kaplayarak mağaralarda oluşturabilirsiniz.
Hayal gücü ve keyfimize göre hazırladığımız kayaları kurumaya bırakıyoruz. Kururken ara ara çiçek fısfısı gibi bişeyle hafiçe ıslatırsak çimentonun çatlamasınıda önleriz.

DIY Canlı Kaya Yapımı Kuruma Aşaması

İyice kuruyan canlı kaya yapımı malzemelerimiz sonra hem temizlenmesi hemde tuzların eriyip gözenek oluşturması için 1 hafta kadar suda bekletip arada su değişimi yapıyoruz. DIY canlı kayalarımız hazır.

Aşağıda göreceğiniz Canlı kaya örneklerimde mercan kırıklarıyla denemelerim de var ve karışık olarak elde ettiğim kayalarla akvaryumun son hali böyle Güle güle kullanın.

[​IMG]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder